Nagy Évtervező Workshop Magántanároknak – Beszámoló

A legutóbbi workshopunk (Csoportos oktatás & Módszertan) után sokat gondolkoztam azon, mi legyen a következő témánk a 2019-es év utolsó workshopján, mert sokan kérdezték, mikor lesz megint például az Online oktatás, A magántanár mint vállalkozó, illetve új témákra is nagy az igény, szóval nehéz volt a döntés. Majd egyszer csak rájöttem: Ez lesz az utolsó workshopunk az év vége előtt, a leghasznosabb téma, amit most megtárgyalhatunk, az elmúlt év összegzése és a 2020-as évünk megtervezése. Így született meg a Nagy Évtervező Workshop Magántanároknak.

Nagy örömömre 10 résztvevőt üdvözölhettünk a workshopon. Jöttek volna többen is, csak az időpont nem volt jó – hogy ők se maradjanak le az évtervezésről, elképzelhető, hogy januárban is tartunk még egy ilyen workshopot. Az országnak a fővárostól messzebb fekvő pontjairól is eljöttek, amiért én mindig nagyon hálás vagyok és megtiszteltetésnek érzem.

A workshop több szempontból is újdonságokat tartogatott a magántanárainknak. A MyTrainers tanár-diákközvetítő oldal felajánlotta nekem, hogy a workshopomon résztvevő tanárokat 1 év ingyenes megjelenéssel támogatja, ezúton is köszönöm, köszönjük nekik! Én is készültem ajándékkuponokkal: 10% kedvezményt kaptak a résztvevők a Hogyan lehetsz te is sikeres magántanár könyvem 1., 2. részének vagy mindkét részének csomagban történő megvásárlására, és szintén 10% kedvezmény jár a következő workshop belépőjéből.

Továbbá egy meghívó is ott lapult a mappákban: December 10-én Karácsonyi Magántanár Klubtalálkozónk lesz! Erre az ingyenes beszélgetős találkozóra MINDEN magántanár kollégát szívesen látunk, amíg van szabad hely. Az esemény részleteit itt találod. Jelentkezni pedig itt tudsz. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mert  a férőhelyek száma korlátozott.

A Nagy Évtervező Workshop másik különlegessége meghívott vendégem, Lukáts Andrea volt, akit előzőleg bemutattam nektek. Andi virtuális asszisztensként támogat vállalkozókat, és most a workshopon is nagyon sok jó tanáccsal, tippel, meglátással tudott hozzájárulni ahhoz, hogy a résztvevők tágítsák látókörüket és a tervezés labirintusából kiutat találjanak. Andi pont a mi workshopunk előtt tartott előadást egy nagy vállalkozói konferencián a Gellért Hotelben a célkitűzésről. Ezeket az információkat most nekünk is átadta és a visszajelzések szerint ez szinte minden magántanárunknak új felismeréseket, „aha-élményt” adott. Miközben a résztvevők elkezdték átgondolni, újra definiálni és meghatározni rövid és hosszú távú céljaikat, mi ketten körbejártunk és igyekeztünk segíteni, minden kérdésre válaszolni.

Az ebédszünet után következett a részletesebb tervezés. Összeszedtük, mire kell figyelni a tervezésnél, illetve milyen hibákba csúszhat bele az ember. Majd jött a kidolgozás szakasza, eközben Andi és én megint körbejártunk és mindenkinek segítettünk. Sok más kérdés is felmerült a workshop vége felé, kérdések, melyek a tanárokat érdekelték, én (és Andi is) pedig igyekeztem mindenre kimerítően válaszolni. Egyáltalán nem bántam, hogy a workshop vége felé nem csak és kizárólag a vállalkozástervezésről beszéltünk, sőt, ezt eleve is így terveztem.

A workshopokon mindig hagyok időt a kötetlen beszélgetésekre, eszme- és tapasztalatcserére is. Pontosan tudom, mennyire igénylitek ezt a fajta kapcsolódást más kollégákkal, hiszen magányos a szakmánk, és ezt a kitöltött visszajelző lapok is megerősítették. Sok lapon olvastam, hogy „legyen még több ilyen” 🙂

Ha már tervezés, akkor elárulhatom, hogy az én 2020-as terveim közt kiemelt helyen szerepel, hogy sűrűbben tartsak magántanároknak szóló workshopokat és klubtalálkozókat is. Figyeljétek a Sikeres Magántanár Facebook oldalát, mert oda teszem ki mindig az eseményeket!

VIDEO: Kukkantsatok bele a Nagy Évtervező Workshopunkba

Nagyon köszönöm, hogy eljöttetek, és köszönöm vendégemnek, Lukáts Andreának, hogy közreműködésével ilyen sokat hozzátett a Nagy Évtervező Workshopunkhoz. Továbbá köszönet Marcusnak és anyukámnak a háttérmunkáért. Hamarosan találkozunk! 🙂

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük