Ismerjétek meg segítőmet – Bemutatkozás

A november 23-i magántanároknak szóló Nagy Évtervező Workshopunk több szempontból is különleges lesz. Ezek közül most egyről szeretnék írni Nektek. Ahogy már az esemény leírásában olvashattátok, lesz egy profi segítőnk a workshopon: Bemutatom nektek Lukáts Andreát.

Lukáts Andreával

Egy friss élménnyel szeretnék kezdeni, Andi meghívott Virtuális Asszisztenseknek szervezett kapcsolatépítő találkozójára, hogy vendégként tippekkel tudjak szolgálni kollégáinak. Mivel lassan két éve én is virtuális asszisztenssel dolgozom, ügyfél oldalról tudtam betekintést nyújtani az asszisztenseknek, milyen szempontok fontosak a megbízónak, mi az, ami esetlegesen elriasztja őket, mik az aggályaik, a nehézségeik, és mi az, amiért végtelenül hálásak tudnak lenni egy virtuális asszisztensnek.

Nagyon jó kis csapat jött össze, Andi pedig a magyarországi VA (virtuális asszisztens) szakma egyik úttörőjeként és a kezdő VA-k mentoraként profi módon támogatta a résztvevőket. Engem mindig újra és újra meglep a felismerés, hogy a VA és a magántanár szakma között mennyi párhuzam és hasonlóság van. Vállalkozás szempontjából a VA-k nagyon hasonló problémákkal küzdenek, mint mi, magántanárok, és sok hasonló kihívással kell szembenézniük. Nekünk talán egy előnyünk van hozzájuk képest: míg a VA szakma itthon még teljesen gyerekcipőben jár, magántanárok már 20-25 évvel ezelőtt is voltak, az embereknek nem ismeretlen a fogalom. Adjunk hálát érte, hogy nekünk nem kell elmagyaráznunk az ügyfeleinknek, mit is csinál egy magántanár. El tudnád képzelni, ha máshogy lenne? 🙂

Andival a kooperációnk – azon felül, hogy lassan 2 éve ők veszik le a vállamról a rengeteg adminisztrációs feladatot – novemberben kibővül. Teljesen véletlenül mindkettőnk novemberben tart workshopot, így aztán kölcsönösen egymás segítségére leszünk. Andi virtuális asszisztenseknek szervezett egész napos szakmai tréningjén vendégelőadóként leszek jelen, ő pedig jön a Nagy Évtervező Workshopunkra, hogy Nektek, magántanároknak segítsen a vállalkozástervezésben.

Feltettem Andinak a 3 legfontosabb kérdést:

Sikeres Magántanár – Szilvi: Miért fontos, hogy egy egyéni vállalkozónak legyen üzleti terve?

Az Adminisztrátor – Andi: Az üzleti terv megmutatja nekünk azt az irányt, amelyen haladva elérünk a kitűzött célunkig. Úgy tudnám legjobban szemléltetni, hogy az üzleti terv a GPS, az üzleti cél pedig a célpont, ahova el akarunk jutni. Egy vállalkozó akkor tud hatékony fejlődést produkálni a vállalkozásában, ha nem adhoc módon működik, hanem összeszedetten, egy terv mentén. Azért is fontos még, hogy egy vállalkozás rendelkezzen üzleti tervvel, hogy tudjon mihez igazodni egy esetleges váratlan eseménykor, ha elkapná a pánik.

Sikeres Magántanár – Szilvi: Mi az oka annak, hogy mégis kevesen készítenek üzleti tervet?

Az Adminisztrátor – Andi: Nehéz megtervezni egy egész évet, pláne egyedül. A magántanárok is egyedül vannak vállalkozóként, így lehet, hogy még gondolatuk sincs, hogy hogyan kéne ezt jól megcsinálni. Sokan félnek, hogy máshogy alakul az élet, mint ahogy ők az üzleti tervben eltervezték, és kvázi felesleges időpocsékolásnak tartják. Fontos leszögeznem, hogy nem a terv a legelső lépés, hanem a cél kitűzése. Csak ezután tudjuk felállítani az ahhoz vezető tervünket.

Sikeres Magántanár – Szilvi: Hogyan tudsz minket támogatni a Nagy Évtervező Workshopon, november 23-án?

Az Adminisztrátor – Andi: Először is a célkitűzésben. Nem mindig tudjuk, hogy mi a jó cél. Van, hogy eleve a célunk rossz, és ezért veszti értékét az üzleti terv. A célkitűzés után pedig jöhet a tervezés. Kérdésekkel, marketing és vállalkozásfejlesztési tippekkel is örömmel állok a résztvevők rendelkezésére.

Köszönöm szépen, én már nagyon várom a workshopot! Csapj le az utolsó helyek egyikére. A jelentkezéshez töltsd ki és küldd be a jelentkezési lapot!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük