Passzív jövedelem magántanároknak – Mítosz vagy működő lehetőség?

Hétfő reggel 7:30. Pizsamában kortyolgatom a reggeli kávémat, miközben kezembe veszem a telefonomat. Tegnap este óta 5 új email jött. Kettőnek a tárgya tűnik fel először: Megrendelés érkezett – Sikeres fizetés. Jól indul a hetem!

Mikor néhány évvel ezelőtt először olvastam a passzív jövedelemről, egy ehhez nagyon hasonló jelenetet írtak le, ami azonnal megfogott és elhatároztam, hogy ilyen nekem is kell, ezt én is át akarom élni. És lám, a fenti jelenet ma már a sajátom.

Nekünk, magántanároknak minden egyes órán személyesen jelen kell lennünk. Jövedelmünket a megtartott órák teljes mértékben befolyásolják, ami főleg akkor vet fel problémákat, ha szabadságra szeretnénk menni, vagy betegség miatt nem tudunk dolgozni – olyanokról nem is beszélve, ha utazni, világot járni, digitális nomádkodni szeretnénk, vagy egyszerűen csak a vállalkozói szabadságot vágynánk végre megélni. Ehelyett sokszor óriási a nyomás rajtunk amiatt, hogy a megkeresett jövedelmünk a megtartott órák mennyiségén múlik, és bizony a magunk kárára hajlamosak vagyunk úgy dönteni, hogy inkább nem megyünk szabadságra, terveinket feladjuk, vagy még betegen is dolgozunk.

Szerda este 20:15. Edzés után épp leveszem a sportcipőm és felhangosítom a telefonomat. Edzés közben láttam, hogy villant egyet, emailem jött: Megrendelés érkezett – Sikeres fizetés. Így öröm az edzés!

Aki jópár éve tanít (magamat beleértve), valószínűleg sokszor érzi azt, hogy szívét-lelkét beleteszi minden egyes órába, minden egyes tanítványnál. Fáradtságot, időt, energiát nem kímélve készülünk az órára, új anyagok, módszerek után kutatunk. Mellette még a vállalkozásunkat is próbáljuk vezetni, fejleszteni. Gondolkoztál már azon, vajon meddig lehet ezt csinálni, és mi van, ha 40+ évesen, család mellett esetleg ez már sok lesz? Az egyik megoldás egy új szakma kitanulása lenne, de valljuk be, ez egy fáradtságos, rögös út lenne, ami feltehetően nem eredményezne nagyon más élet- és munkahelyzetet, minőséget, mint a jelenlegi. A másik az, ha passzív bevételről gondoskodsz a saját szakmádban.

Péntek este 20:50. Kijöttünk a moziból, felveszem a hangot a telefonomon, és látom, megint emailem jött: Megrendelés érkezett – Sikeres fizetés. Fülig érő szájjal térünk be vacsorázni a pláza éttermébe, a beszédtéma adott. 🙂

Lehetséges magántanárként passzív bevételi forrást kialakítani? Mert az kézenfekvő, hogy például egy írónak a könyvei, egy informatikusnak a WordPress sablonjai, egy brókernek a befektetései, egy lakástulajdonosnak a bérbeadás, egy fotósnak a stock fotók hoznak passzív jövedelmet.

Szombat délután, nagy családi társasjátékozás. Pittyeg a telefonom: Megrendelés érkezett – Sikeres fizetés. A család velem együtt örül, és számomra még mindig szinte hihetetlen, hogy a szabadidőm töltése közben jön a bevételem.

Mint ahogy olvashatod, lehetséges, a mi vállalkozásunk rá az élő példa. Az idézetekben leírtak nem a fantázia szüleményei, hanem tényleg megtörténtek és megtörténnek velem hétről hétre. Könnyű volt megteremteni? Nem. Megvolt máról holnapra? Nem. De megérte a befektetett idő és energia? Abszolút!

A vállalkozásunk több csatornás passzív bevételének megalkotása során szerzett tudást és tapasztalataimat szeretném megosztani veletek 2020. február 29-én a Passzív Bevételforrások Magántanároknak Workshopunkon, hogy számotokra is lehetővé váljon egy vagy több passzív jövedelem kiépítése. Továbbá ezekről a témákról tanulunk a workshopon:

  • Pontosan mit takar a passzív bevétel fogalma?
  • Milyen passzív bevételforrások léteznek magántanároknak?
  • Hogyan válaszd ki a neked valót?
  • Hogyan fogj neki és milyen eszközökre illetve lépésekre lesz szükséged a megvalósításhoz?
  • Hogyan építsd fel a terméked marketingjét?
  • Megosztom veled a tapasztalataimat a vállalkozásunk passzív jövedelemforrásaival kapcsolatban, az ötlet megszületésétől kezdve a profittermelésig.
  • Mint minden workshopunkon, most is munkafüzettel, inni-ennivalóval és jó hangulattal várunk!

A workshopra a jelentkezési lap beküldésével tudsz regisztrálni. Figyelem: a helyek 2/3-a már elkelt. Mindenkit várunk szeretettel!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük