Magántanítás mint internetes munka?

Dolgozz online, a kedvenc foteledben ülve.

Érdemes belevágni az „otthon végezhető internetes” munkákba?

Úton-útfélen szembejönnek velünk az interneten olyan hirdetések, amelyek otthonról, interneten keresztül végezhető munkákat ígérnek jó fizetéssel. Sajnos ezek mögött a hirdetések mögött legtöbbször valami teljesen más dolog áll, mint amit leírtak, kezdve azzal, hogy fizess be X összeget, akkor majd megkapod a kezdő csomagot, vagy fizesd be a tanfolyam árát, amelyen majd betanítunk. Mire számíthatsz, ha mégis ilyen jellegű rugalmas munkába fogsz bele:

  • ügyfelekre kell vadásznod
  • rá kell venned őket, hogy vásároljanak tőled valamit, amire legtöbbször nincs is szükségük
  • rengeteg elutasítással találkozol
  • a jutalékos rendszer úgy van kitalálva, hogy esélytelen, hogy sok pénzt keress vele
  • a végén frusztráltan feladod, mert még az élettől is elment a kedved.

De miért van ilyen sok hirdetés, ami rugalmas, otthon végezhető munkával kecsegteti az embereket?

Ezeknek a hirdetéseknek a feladói olyan emberek, akik korán felismerték, hogy egyre nagyobb az igény az otthonról végezhető, rugalmas időbeosztású munkákra. Céget alapítottak, és gyakorlatilag azokból az emberekből élnek, akik a hirdetésekre jelentkezve nekik dolgoznak. Egyértelmű, hogy ki jár jól ebben a felállásban és ki nem.

A magántanítás mint interneten végezhető munka

Ha magántanárként dolgozol, akkor csak és kizárólag saját magadnak dolgozol. Nem más hasznát termeled – amiből egy kis részt majd odaad neked – hanem amiért megdolgozol, az teljes mértékben a tiéd. Nincs főnököd, aki megmondja, mit hogyan kell csinálnod, nem vagy kötve sem munkaszerződéshez, sem előírásokhoz. Azt hiszem, ennek az előnyeit nem is kell tovább ragozni.

A Skype-nak és hasonló programoknak köszönhetően ez tényleg egy teljes mértékben interneten keresztül végezhető munka, aminek számos előnye van. Dolgozhatsz a kedvenc foteledben ülve – a hideg időszakban bekuckózva, egy meleg teával a kezedben. Éppen úton vagy? Nem akadály, csak legyen nálad a laptop, tablet vagy az okostelefon, amelyen rajta vannak a tananyagaid. A mobil internetnek köszönhetően abszolút rugalmas lehetsz, ami a helyszínt illeti. Sőt, tovább megyek: a szabadságod alatt is kereshetsz pénzt. Ha elutaztok, míg a gyerekek (és férj/feleség) csendes pihenőznek, tarts meg egy órát Skypeon, akár a tóparton ülve.

Mindenkiből lehet magántanár?

A fent említett internetes álláshirdetések azzal kecsegtetnek, hogy bárki el tudja végezni a munkát, mindenkinek sikerül. Legkésőbb, amikor ezt olvasod, biztos lehetsz benne, hogy komolytalan ajánlatról van szó. Nincs olyan munka, amit minden ember ugyanolyan sikeresen és jól tudna elvégezni, hiszen sokfélék vagyunk eltérő készségekkel, és ez így a természetes. Van, aki jó vezető, van, aki remek kétkezi munkás, és vannak, akikben megvan a tanítói véna. Ez utóbbi típus az, aki amellett, hogy türelmes és szeret illetve tud is emberekkel bánni, nagyon jó azon a területen, amit tanít. Ő az, aki magántanárként sikeres lesz.

Ha Te is magadra ismertél, és meghoztad a döntést, akkor segítek neked elindulni a magántanári pályán: Több mint 20 éves tapasztalatomat osztom meg veled eBookomban, hogy Te már a kezdetektől fogva kikerüld a csapdákat és úgy vágj bele, mint a profik.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük