Magántanítás – de mit is tanítsak? (1. rész)

Magántanítás – de mit is tanítsak? (1. rész)

Mióta megjelent a könyv, több érdeklődő is írt nekem azzal kapcsolatban, hogy segítsek, adjak tippet nekik. Nagyon szeretnének elkezdeni tanítani, viszont még nem igazán tudják, mit is tanítsanak.

Viszonylag egyszerű dolga van annak, aki már pontosan tudja, miben jó és mit szeretne tanítani. Ez az esetek többségében egy idegennyelv szokott lenni, de nem csak nyelvoktatásra van igény. A hvg.hu arról számolt be, hogy a 2017-es érettségin majdnem 4000 tanuló bukott meg. És ennél jóval többen vannak azok, akik félévkor vagy év végén buknak meg egy, vagy akár több tantárgyból is, és akkor még nem beszéltünk azokról a diákokról, akiknél „rezeg a léc”, azaz épphogy átcsusszannak egy kettessel. A bukásnak (és a majdnem bukásnak) több különböző oka is lehet, viszont az mindenkire érvényes, hogy nem szeretne évet ismételni, sőt, ha lehet, a nyári szünetet sem szeretné azzal elszúrni, hogy a pótvizsgára kell készülnie. Az pedig minden végzős rémálma, hogy megbukik az érettségin. Tehát nem csak idegennyelvekből nagy az igény a korrepetálásra – és ezzel együtt a korrepetáló tanárokra – hanem az iskolai tantárgyakból is, például:

  • reál tárgyak: matematika, informatika, fizika
  • humán tárgyak: magyar nyelvtan és irodalom, történelem
  • természettudományok: földrajz, biológia, kémia
  • szaktantárgyak: közgazdaságtan, egészségügy, pénzügy, stb.

Hogyan fogj hozzá?

Gondold át, melyik tantárgyat tanítanád szívesen. Tipp: válaszd azt, amiben anno Te is jó voltál az iskolában, ami még most is érdekel. Frissítsd fel az ismereteidet, tudásodat és nézz utána, mi a követelmény az iskolában. Innen már csak néhány lépésre vagy az első tanítványaidtól! Hogy hogyan szerezd meg őket, azt konkrét, gyakorlatias tanácsok formájában írom le neked a könyvemben:
Hogyan lehetsz te is sikeres Magántanár

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük