Ismerjétek meg Nagy Bernit a Mentorprogramból

Bernivel már egy ideje ismerjük egymást, hogy honnan, az ki fog derülni az interjúból. 😊 A tanítás mellett Berni több lábon áll, a Mentorprogramban végigkövethettük, ahogy az egyiket megtervezi és elindítja, ami nagyon izgalmas volt. Ezenkívül sok érdekes prezentációval is hozzájárult a program hasznosságához, amit ezúton is köszönök neki. Ismerjétek meg Ti is Bernit az alábbi interjúban!    

Mutatkozz be kérlek pár mondatban.

Nagy Berni vagyok, németet tanítok több, mint 10 éve. Mióta Szilvi csapatát erősítem, nagyobb százalékban tanítok online, illetve most a vírushelyzet idején teljesen átálltam online-ra.

Tanítás mellett még foglalkozom sminkeléssel. Mivel most nagyon nincsenek sminkes munkák és nagyon hiányzik, úgy döntöttem, hogy újraindítom a sminkes oldalamat és aktívabb leszek rajta.

Idegenvezetéssel is foglalkozom, de azt még nem volt időm sokat gyakorolni, mert miután elvégeztem a képzést, gyakorlatilag elég gyorsan beütött a járvány.

Hol találkoztál a Magántanár Mentorprogrammal és miért jelentkeztél rá? Mi tetszett meg benne, amikor először olvastál róla?

Mivel Szilvivel együtt dolgozom, ezért természetes, hogy követem is a munkásságát. A karantén alatt  a turizmus illetve a szépségszakma is parkolópályára került, csak a tanítás maradt és semmi más. Egy idő után azt éreztem, hogy kezdek belefásulni, kezd túl monoton lenni az egész, a kiégés fenyegetett. Mikor a főnököm 🙂 megkérdezte, hogy lenne kedvem csatlakozni a programhoz, rögtön igent mondtam. Beleolvastam a csoportba, az eddigi témákba és azt éreztem, hogy igen, most erre van szükségem. Arra, hogy másoktól tanuljak, de esetleg én is tudok adni magamból. Valami olyasmire volt szükségem, ami lelkesít.

A Magántanár Mentorprogram két fő részből áll: egyéni konzultáció és csoportos MasterMind nap. Melyiket miért találod hasznosnak? Hogyan egészíti ki egymást a kettő?

Az egyéni konzultációban az a jó, hogy az rólam szól. Bármit kérdezhetek, nemcsak a tanítással kapcsolatban. Legutóbb például a sminkelésről volt szó, amit nem is akartam a mentornapra vinni, de Szilvi rábeszélt és milyen jól tette. A Master Mind nap pedig azért jó, mert nemcsak tanulok a többiektől, hanem sokszor megerősítést is kapok azzal kapcsolatban, amit csinálok. Nagyon szeretem ezeket a szakmai diskurzusokat. Egyszer valaki azt mondta, hogy milyen jó, hogy kialakult egy virtuális tanári szoba, ahol mindent át tudunk beszélni.

Magántanár Mentorprogram

Mi az, amit külön kiemelnél az egyéni konzultációban és a csoportnapban?

Az egyéni konzultációban Szilvi személyét, szakértelmét emelném ki, a csoportnapban pedig a közösség támogató erejét, a közösséghez tartozás érzését..

Hogyan és miben segített Neked a Magántanár Mentorprogram?

Nagy megerősítést adott, új lendületet kaptam. Rájöttem, hogy nem a munkámat nem szeretem, hanem ezt a helyzetet, ami belesodort ebben az érzésbe. Újabb tanítási módszerekkel, online ötletekkel gazdagodtam, új színt vittem az óráimba, ami a tanítványaimnak is feltűnt és pozitívan reagáltak rá.

Sőt, bátorságot kaptam, hogy a sminkes oldalamat is beindítsam, amit külön köszönök.

A te munkádat csillagos ötösre értékelem :-). Azt szeretem, hogy nem mondod meg, mit csináljak, hanem a kérdéseiddel elgondolkodtatsz. Mindig felkészült vagy, látszik, hogy időt fordítottál a kérdésemre. A csoportnapon pedig profi módon mindent kézben tartasz. Figyelsz, hogy ne csússzunk ki az időből, mégsem érzete soha senki, hogy valami benne maradt volna és ez szerintem nagyon fontos. Végig egyenrangú partnerek voltunk az egész közösséggel.

Kinek ajánlanád, hogy vegyen részt a programon és miért?

Mindenkinek :-). Aki a pályája elején van, annak azért, mert sokat tanulhat. Aki pedig már egy ideje benne van a szakmában, annak ez a program egy üdítő frissesség, lelkesítés, megújulás.

Azzal kapcsolatban, hogy mennyi ideig érdemes részt venni, talán egy félévet mindenképp mondanék, és a mentorprogram befejezése után mondjuk 2-3 hónappal még egy alkalom egyéni konzultáció, csak egy megerősítésre, hogy mit sikerült megvalósítani azokból az ötletekből és kérdésekből, amik a mentroprogram során előjöttek.

Köszönöm szépen az interjút! 😊

Én köszönöm a lehetőséget! 🙂

http://sikeresmagantanar.com

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük