Ismerjétek meg Ember Évát a Magántanár Mentorprogramból

Ember Évi nem csak magántanárként, hanem kineziológusként is színesítette a Magántanár Mentorprogram csapatát. Nagyon sok érdekes dolgot tudhattunk meg tőle a témában, rengeteg hasznos tippet osztott meg velünk arról, hogyan alkalmazhatjuk laikusként is a kineziológiát a tanításban. Olvassátok szeretettel bemutatkozását és tapasztalatait a Mentorprogrammal kapcsolatban.

Évi, mutatkozz be kérlek.

Német nyelv és irodalom szakos tanár vagyok, néha magyart is tanítok külföldieknek, ahol vagy az angol, vagy a német a magyarázó nyelv. 18 évesen kezdtem és három évtizede tanítok, nyelviskoláknál, cégeknél és privát, illetve főiskolákon voltam óraadó.

14 éve találkoztam a kineziológia módszerével, azóta tanultam és folyamatosan fejlesztem magam. Fantasztikus segítség a nyelvtanulásnál is, de minden egyéb életterületen is, legyen akár bármilyen elakadás, stresszkezelés, allergia… Ezt a tudásomat is fel szoktam használni az oktatásban. Valahol a nyelvoktatás ‘átíveltetett’ erre a területre, hiszen a nyelvórákon a célnyelven beszélve a diákok is megnyílnak, a nyelvet tanulva betekintést adnak magukról és a problémáikról is.

Hol találkoztál a Magántanár Mentorprogrammal és miért jelentkeztél rá? Mi tetszett meg benne, amikor először olvastál róla?

Facebookon leltem rá, megoldást kerestem erre pont az életemben.
A Covid időben olvastam a hirdetésedet. Láttam, hogy az egyik volt kolléganőm is ott van a fotókon a képzéseken. Mivel akkor már külföldre mentem és tervben volt az online oktatásra váltás még a vírus megjelenése előtt és a párom is felvetette mint lehetőséget, érdekelt. Online eddig is tanítottam néha, bár a kontakt órákat előnyben részesítettem. Óvatos vagyok és szeretek lassan, megfontoltan dönteni az irányváltásoknál.

Először Téged néztelek meg alaposabban, az oldaladat, a képeidet, az elérhető információkat. Tett követte és az első online anyagodat megvettem és együltömben meghallgattam és kijegyzeteltem. 😊 Számomra a nehézség pont az volt, hogy senki nem volt körülöttem, aki tapasztalattal rendelkezne arról, hogyan kezdjek hozzá egy online oktatáshoz, mik a várható nehézségek, mivel kell megküzdeni, mi az előnye stb. Azt biztosan tudtam, ha kilépek a piacra, összeszedetten, magabiztosan és ismeretekkel felvértezve akarok megjelenni. Ezért sem léptem addig, míg Rád nem akadtam és nem kezdtük el a közös munkát. Ezt nem értette akkor pár ember körülöttem, de én tudtam magamban, hogy csak mélyen önazonosan érdemes lépni, ehhez kerestem a számomra hiteles szakembert. Aztán megtaláltalak. 🙃

A Magántanár Mentorprogram két fő részből áll: egyéni konzultáció és csoportos MasterMind nap. Melyiket miért találtad hasznosnak? Hogyan egészítette ki egymást a kettő?

A két online könyv illetve tananyag megvásárlásával a zárt fb csoportodhoz is felvételt kaptam. Így ott már sok minden kezdett körvonalazódni és még kíváncsibb lettem, éreztem, jó embert találtam a céljaim megvalósításához.

A konzultációval kezdtük, emlékszem mennyire izgultam és azt sem tudtam, hogy érdemes egy ilyen volumenű tervhez hozzákezdeni.

Már ott sok segítséget kaptam a tervezésben és amit külön kiemelnék, az a tudás megosztása. Nagyon szerettem, hogy nincs tabu téma, a pénz, nyereség, know-how megosztása csak emeli az oktatót, hiszem aki bízik magában az nem fél tudást átadni.

A MM nap elhozta az önálló téma előadását is, ami ismét ragyogó lehetőség a világunk bővítésére, befogadásra és önmagunk feltárására is.

Nagyon jó volt, hogy őszintén, mindenki problémájáról és részletesen tudtunk beszélni. A végén megoldásra váró feladatok lettek, amiket önbizalommal megtámogatva el tudunk látni. Külön érdem, hogy a csoporterő megadja a “nem vagyok egyedül” ezzel a problémával érzését, ad egy magabiztosságot, hiszen mindegyikünk egy csónakban evez, hasonló szituációkkal találkozik.

Mi az, amit külön kiemelnél az egyéni konzultációban és a csoportnapban?

Mint fent írtam, a konzultáción a nincs tabutéma, a csoportnapon a közös erő és támogatás adta nekem a legtöbbet.

Hogyan és miben segített Neked a Magántanár Mentorprogram?

Újradefiniálni magamat az online térben, vállalkozást elindítani, merni kilépni a porondra. Nagyon sok témában volt hasznos a segítséged és a társak segítsége is. Szerettem ahogy egy voltál közülünk, mégis vezettél minket. Szelíd es határozott módon sikerült neked – a számomra három hónapos intervallumban – terelni minket. Segítség volt csoport teremtésében, egyéni mentorálásban, hogy lépésekre lebontva a tervből megvalósítás lett. Ez volt a cél.

Kinek ajánlanád, hogy vegyen részt a programon és miért?

Mindenkinek. Kezdőknek feltétlen, de tapasztalattal rendelkezőknek is nagyon, hiszen a világunk változik, ma különösen. Az ott elhangzott információk egyénre szabottak, aktuális segítséget adnak. Minimum három hónap kell, mert felépítünk valamit, ami bennünk is születik, ez idő.

Köszönöm szépen az interjút, és szívből örülök, hogy megismerhettelek! 😊

Szeretnél te is részese lenni a Magántanár Mentorprogramnak? Most itt a lehetőség, hogy októberre becsatlakozz. A részletes leírást és a jelentkezési lapot itt találod .
Jelentkezési határidő: 2020.10.05. hétfő

Minden magántanárt szeretettel várok! 🙂

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük