Hogyan látja Eszter a Magántanár Mentorprogramot 3 hónap elteltével?

Gelencsér Eszter portugált tanít és egy online magazin nyelvtanuló rovatát is szerkeszti. Ismertük már egymást, éppen ezért nagyon örültem, amikor csatlakozott a Magántanár Mentorprogramhoz. Eszter mindig hasznos, modern tananyagokat mutat be nekünk a csoportnapok alkalmával, nagyon kreatív a tanításban 😊 Olvassátok szeretettel bemutatkozását és tapasztalatait a Mentorprogrammal kapcsolatban.

Mesélj magadról egy kicsit.

Az eredeti végzettségemet tekintve közgazdász vagyok, de a szakmámban nagyon rövid ideig dolgoztam. Igazából gyerekkorom óta tanár szerettem volna lenni, de sohase gondoltam, hogy ebben a formában fog ez a vágyam beteljesedni. Két éve belevágtam, és magántanárként elkezdtem portugált tanítani.

Hol találkoztál a Magántanár Mentorprogrammal és miért jelentkeztél rá? Mi tetszett meg benne, amikor először olvastál róla?

Szilvit már régebbről ismertem, több szakmai workshopján részt vettem. A szakmai Facebook oldalán láttam, hogy a Mentorprogramot indított. A workshopjain a hangulat nagyon őszinte és baráti volt, gondoltam, a Mentroprogram is hasonló hangvételű és légkörű lesz. Szerettem volna tovább fejleszteni az épp induló vállalkozásomat és persze saját magamat is. Olvastam a már ezelőtt megrendezett Mentorprogram témáit, és felkeltette az érdeklődésemet.

A Magántanár Mentorprogram két fő részből áll: egyéni konzultáció és csoportos MasterMind nap. Melyiket miért találod hasznosnak? Hogyan egészíti ki egymást a kettő?

Az egyéni konzultáció nagyon bizalmas, Szilvivel előre egyeztettünk egy-egy egyórás konzultációt. Minden alkalommal egy-két engem foglalkoztató kérdést beszéltünk meg négyszemközt – vagy öt, ha a kamerát is belvesszük – és a teljes figyelem csak rám irányult. Ezzel szemben a csoportnapon megtapasztalhattuk a közösséghez tartozás érzését és az alkalmak során egyre oldottabb és barátibb lett a hangulat. Tetszett, hogy mindenki előre feltehetett a többieknek egy őt foglalkoztató kérdést és mindenkinek válaszolnia kellett rá. Senki nem maradt ki, mindenki véleményét meghallgattuk és kb. mindenkire ugyannyi idő jutott.

Mi az, amit külön kiemelnél az egyéni konzultációban és a csoportnapban?

Az egyéni konzultáció bizalmassága és a csoportnap közösségformáló ereje jól kiegészíti egymást.

Hogyan és miben segített Neked a Magántanár Mentorprogram?

Sok kérdésemre választ kaptam vagy megerősített egy már kialakulóban levő választ bennem, hogy azon az úton haladjak tovább. A többiekhez való tartozás élménye nagyon sok energiát ad, és az ember rájön, hogy sokan vannak, akik hasonló cipőben járnak, hasonló örömökkel vagy hasonló problémákkal rendelkeznek. A hétköznapokban többnyire egyedül dolgozunk és nagyon jó érzés segítő, támogató légkörben összejönni és a minket foglalkoztató kérdésekről beszélgetni.

Nagyon jó érzés másoknak segíteni, valami hasznosat vagy érdekeset megmutatni, és egymás sikerének örülni is.

Nagyon jól meg van szervezve a csoportnap. Tetszett, hogy elküldted előre a programot, és egymás kérdéseiről is előre értesültünk. Nagyon jó volt, hogy mindenki körülbelül ugyannyi figyelmet kapott, mindenki problémájával foglalkoztunk és ügyeltél rá, hogy senki ne szoruljon háttérbe.

Tetszett az is, hogy a prezentációjukkal a résztvevők adhattak is valamit a többieknek. Sokszor elhangzott, hogy “de jó, hogy nektek tetszik, pedig azt hittem, hogy nem is lesz érdekes, amivel készültem”.  Szóval fontos, önbizalomerősítő hatása van.

Kinek ajánlanád, hogy vegyen részt a programon és miért?

Mindenkinek ajánlanám, aki szeretne fejlődni, szeretne egy kis közösségbe tartozni, és aki szeretné az őt foglalkoztató kérdéseket a kollégákkal megvitatni.

Köszönöm szépen az interjút! 😊

Szeretnél te is részese lenni a Magántanár Mentorprogramnak? Most itt a lehetőség, hogy januártól becsatlakozz. A részletes leírást és a jelentkezési lapot itt találod.
Jelentkezési határidő: 2020.12.30. szerda.

Minden magántanárt szeretettel várok! 🙂

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük