Magántanár Mentorprogram

Interjú Biankával, aki részt vett a Magántanár Mentorprogramban

Sarudfalvi Bianka az induláskor csatlakozott a Magántanár Mentorprogramhoz, több hónapon át aktívan részt vett benne és remek tippekkel és hasznos előadásokkal tette színessé a programot, többek közt olyan lazító- és jógagyakorlatokat tanított, amik a magántanároknak a több órás ülőmunka után kincset érnek. Olvassátok szeretettel bemutatkozását és tapasztalatait a Mentorprogrammal kapcsolatban.

Bianka, kérlek, mesélj magadról egy kicsit.

Német nyelvet tanítok kb. 4 éve kizárólag online. Mellette foglalkozom jóga oktatással és masszázzsal is. 1 éve költöztem haza Ausztriából, ahol az utóbbi években hotelben recepciósként dolgoztam.

Hol találkoztál a Magántanár Mentorprogrammal és miért jelentkeztél rá?

Szerencsém volt Szilvi személyes ajánlása útján megismerkedni a programmal. Ami a legjobban megfogott első hallásra, az a csoportos munka és a Szilvivel való egyéni konzultáció, ami az egyéni kérdésekre adott szakszerű és kimerítő segítséget.

A Magántanár Mentorprogram két fő részből áll: egyéni konzultáció és csoportos MasterMind nap. Melyiket miért találtad hasznosnak? Hogyan egészítette ki egymást a kettő?

Az egyéni konzultáció a célzott problémamegoldás miatt fontos. A csoportos találkozókon pedig mindig több oldalról, sok sok tapasztalat alapján vizsgátuk meg a kérdéseimet. Továbbá mindenki más kérdése, témája sokszor megoldást nyújtott az én felvetésemre is. A csoport támogató és motiváló ereje is jóval felülmúlta a vártakat. Ezek a találkozók a kezdő és a már nagyon tapasztalt tanároknak is sok AHA élményt okoztak, amik által én hetekre, hónapokra elegendő feldolgozandó feladatot hoztam magammal.

Mi az, amit külön kiemelnél az egyéni konzultációban és a csoportnapban?

Az egyéni konzultáció Szilvi tapasztalata és szakértelme miatt különleges. A csoportnap pedig az összeadott tudás és a csoport közös célja miatt erősíti a program hatékonyságát.

Hogyan és miben segített Neked a Magántanár Mentorprogram?

Sokkal magabiztosabb vagyok a tanításban és abban, hogyan kezeljem a tanítványokat. Könnyebben és gyorsabban állítom össze az órai anyagokat és készülök órákra. Eredményesebben és gyorsabban haladunk a tanítványokkal az órákon.

A te profi munkád is nagyon sokat segített. Akkor is, amikor a kérdésem nem megfelelően tettem fel, segítettél először magát a kérdést pontosítani, utána pedig megoldani. A találkozókon nagy szükség volt az irányított kérdéseidre és, hogy ne fussunk ki az időből, az irányításra is, amit nagyon jó érzékkel csinálsz.

Kinek ajánlanád, hogy vegyen részt a programon és miért?

Nagy tapasztalattal rendelkező tanároknak azért, hogy ismét örömöt találjanak a tanításban egy jó nagy adag felfrissülés miatt. Kevésbé tapasztaltalt tanároknak pedig azért, hogy a többiek tapasztalata által gyorsan és magabiztosan fejlődjenek. Én személy szerint 4 alkalommal, azaz 4 hónap alatt annyi feldolgozandó tippet kaptam, hogy ez sokkal hosszabb ideig kitart.

Köszönöm szépen az interjút, és hogy rengeteg hasznos tudással színesítetted meg számunkra a programot! 🙂

Szeretnél te is részese lenni a Magántanár Mentorprogramnak? Most itt a lehetőség, hogy októberre becsatlakozz. A részletes leírást és a jelentkezési lapot itt találod.
Jelentkezési határidő: 2020.10.05. hétfő

Minden magántanárt szeretettel várok! 🙂

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük