Interjú Virággal a Magántanár Mentorprogramról

Virágot már korábbról ismertem, mert rendszeres résztvevője a Sikeres Magántanár Workshopoknak. Ezért nagyon örültem, mikor csatlakozott hozzánk a Magántanár Mentorprogramba is. 🙂 Amióta ismerem, óriási szakmai fejlődésen ment keresztül, és most arról kérdeztem őt, milyennek találja 3 hónap elteltével a mentorprogramot. Olvassátok szeretettel!

Mesélj magadról egy kicsit.

Kátai Virág vagyok, olasztanár. Több évtizede tanítok, kezdetben más munkám is volt a tanítás mellett.  Idéntől ez a főállásom, már csak a tanítással foglalkozom, jelenleg kizárólag online. Többnyire egyéni tanítványaim vannak, de nemrég elkezdtem kis létszámú csoportokat is tanítani.

Hol találkoztál a Magántanár Mentorprogrammal és miért jelentkeztél rá? Mi tetszett meg benne, amikor először olvastál róla?

Mivel több workshopodon is részt vettem már, amik nagyon hasznosak, és kellemes légkörűek voltak,  így régóta figyelemmel kísérem a munkádat. Kacérkodtam korábban is már, hogy részt vegyek a programban, mert nagyon érdekesek voltak a témák, de akkoriban nagyon sok mindent csináltam egyszerre, így nem fért bele az időmbe. Ami megtetszett benne, hogy szakmai segítséget kaphatok tőled illetve más kollégáktól egy elfogadó, támogató közegben.

A Magántanár Mentorprogram két fő részből áll: egyéni konzultáció és csoportos MasterMind nap. Melyiket miért találod hasznosnak? Hogyan egészíti ki egymást a kettő?

Az egyéni konzultáció azért nagyon hasznos, mert bármit kérdezhetek, ami foglalkoztat, ami problémát okoz, teljesen rám van szabva. A MasterMind nap pedig azért, mert sokféle megközelítést, ötletet hallok és kapok a magántanár kollégáktól.

Mi az, amit külön kiemelnél az egyéni konzultációban és a csoportnapban?

Az egyéni konzultáción az tetszett különösen, hogy megosztod a tudásodat, a szakmai tapasztalatodat az engem érdeklő témákban. A csoportnapon pedig elképesztően jó volt megtapasztalni a közösséghez való tartozás érzését. Furamód valahogy mindig kapcsolódtunk egymáshoz a hozott kérdéseinkkel, problémáinkkal is, pedig nem is beszéltünk össze a témákat illetően. Jó volt ezáltal szembesülni azzal, hogy nem vagyok egyedül a dilemmáimmal, a kérdéseimmel, és sokszor megerősítést nyertem a kollégák által, hogy jó úton haladok.

Hogyan és miben segített Neked a Magántanár Mentorprogram?

Elsősorban rengeteg, a gyakorlatban is használható, bevethető ötletet kaptam a tanórákon végezhető feladatokkal kapcsolatban. Ez pont jókor jött, mert kezdtem picit érezni a kiégés jeleit.  Másrészt nagyon sok hasznos segédprogramot ismerhettem meg, amiket kiválóan lehet alkalmazni a tanítás során. Mivel az informatikai tudásomat illetően meglehetősen “szőke” vagyok, ezért ezek rendkívül nagy segítséget jelentenek.

Nagyon jó érzés volt, hogy a konzultációkon mindenféle szakmai féltékenység nélkül osztod meg a tudásod legjavát, a csoportnapokat pedig profin koordinálod:

kezdve az előre kiküldött programtervezettől, amit “vasszigorral” be is tartatsz, hiszen így tudjuk a legtöbbet kihozni ezekből az alkalmakból. Ügyelsz arra, hogy mindig mindenki egyformán szóhoz jusson, megnyilvánulhasson, és figyelsz arra, hogy senkinek a kérdése, problémája ne maradjon válasz, illetve megoldási javaslat nélkül. És azok a témák is nagyon hasznosak, amelyeket te hozol ezekre a csoportnapokra.

Kinek ajánlanád, hogy vegyen részt a programon és miért?

Minden olyan tanárnak, aki szeretne szakmailag fejlődni, és szeretne egy fantasztikus segítő, támogató, elfogadó közösséghez tartozni.

Köszönöm szépen az interjút! 😊

Szeretnél csatlakozni a Magántanár Mentorprogramhoz?

Márciusra a jelentkezési határidő: 2021. február 28. vasárnap. A jelentkezéshez kattints ide.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük