Indulás blog

Indulás…

Üdvözöllek, kedves olvasóm!

Te most épp egy nagyon friss könyv nagyon friss blogját olvasod, és én nagyon örülök neki, hogy itt vagy.

Mi is ez a könyv, és ki vagyok én, a szerzője?

A nevem Schirrmacher Szilvi és ha valaki fél évvel ezelőtt azt mondja nekem, hogy könyvet fogok írni, ami pár hónap múlva megjelenik, akkor valószínűleg kinevetem. A könyvírás gondolata ugyan néhányszor eszembe jutott már, de mindig úgy gondoltam rá, hogy majd, ha legalább 50 éves leszek, meg majd ha nyugdíjba megyek, akkor megírom az élettörténetemet, mert hogy akkor már tapasztalt, öreg róka leszek. (Valami miatt a könyvírók az én elképzelésemben legalább 50 évesek, szemüveget viselnek, nagy bőrfotelben ülnek és hatalmas  élet- ill. szakmai tapasztalattal rendelkeznek.) Pedig már írtam cikket korábban nyelvtanulós magazinba, blogot is a tanítványaimnak és más témában is, jól megy az írás, jó visszajelzéseket kaptam, és nagyon szeretek is írni.

De mégis, mi kellett ahhoz, hogy megírjam a Hogyan lehetsz te is sikeres Magántanár c. könyvet?

Az utóbbi pár évben több ismerősöm, barátom is kért tőlem segítséget. Most egy példát mesélek el ezek közül. A barátnőm kiköltözött Londonba és nem talált olyan munkát, amit szívesen végzett volna. Viszont jól tud angolul és odakint meg rengeteg olyan magyar él, aki éppen csak pár szót pötyög. Adta magát a lehetőség, hogy elkezdjen angolt tanítani. Az elszántság megvolt, viszont mivel még sosem tanított, rögtön ezer kérdése, bizonytalansága merült fel. Én pedig segítettem neki. Hosszan leveleztünk, Skypeoltunk. Végigvezettem őt a folyamatokon az elhatározástól kezdve az első tanítványáig. A két pont között még egy hónap sem telt el.

Mint említettem, több hasonló élményem, „tanácsadásom” is volt. És lassan rájöttem, hogy a 20 év magántanári tapasztalatommal már most rengeteget tudok segíteni az embereknek. Nem kell,  hogy megvárjam az 50 éves kort 🙂 Egyébként is, egyre inkább szembesültem vele, hogy a könyvírók átlagéletkorát rosszul saccoltam be, nagyon sok fiatalabb szerző van már. Szóval leültem és elkezdtem leírni azokat a tudnivalókat, amelyeket a barátaimnak átadtam. Az igazat megvallva alig tudtam abbahagyni az írást, özönlöttek a gondolatok. Azután már csak rendszerezni kellett őket, s így született meg a 11 fejezetes könyv.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük