Az önképzés hónapja

Imádom az őszt. A kedvenc évszakom. Az ősz nekem nem csak enyhülést hoz az egyre nehezebben viselhető perzselő, punnyadt nyár után, hanem mindig valamilyen pozitív fellendülést is hoz az életembe.

Idén főleg október második felétől kezdve volt részem rengeteg csodában. Kezdődött Frei Tamás előadásával. Nagyra tartom őt mint írót, mint világpolgárt és mint üzletembert is, a kávézói és a kávékülönlegességei nem csak itthoni, hanem világviszonylatban is az élvonalban vannak (pont ma láttam a Forbes cikkjét, amelyben a Café Frei Magyarország legszerethetőbb márkája lett). Élvezettel hallgattuk külföldön megélt történeteit és meglátásait világunk fejlődésével kapcsolatban. Nagyon érdekes volt visszahallani tőle pont azokat a gondolatokat, amelyek bennem is megfogalmazódtak, amikor külföldről hazaköltöztünk és amelyek miatt itthon elég sokan, hogy is mondjam, hülyének néztek. Ezáltal Frei Tamás, ha lehet, még szimpatikusabbá vált számomra.

Frei Tamás “A nagyvilágban élni” című előadásán

Egész októberben (és novemberben) folyamatosan dolgoztam a könyvem második részén. Nem csak a vállalkozásom bővítése miatt haladtam lassabban, de ahogy írtam és írtam, mindig eszembe jutott még valami fontos, így aztán terjedelemre ez a könyv az első résznek nagyjából a duplája lesz!

Éppen a kedvenc kávézómban írok (Kitaláltátok? Café Frei 🙂 )

Szeptember közepén teljesen spontán módon megszerveztünk egy 4 napos utat Milánóba (1-1 napra kirándultunk Bergamoba és Comoba is), amire október végén-november elején került sor. Ez egy igazi csajos kiruccanás volt, múzeumokkal, városnézéssel, shoppinggal és az Olaszország nyújtotta kulináris élvezetek tesztelésével egybekötve. Nagyon jót tett, hogy kicsit kiszakadtam a megszokott környezetből, és most nem is vittem magammal munkát sem, mert ebben a 4 napban teljes egészében az élményekre, az új benyomásokra akartam koncentrálni. Azért teljesen nem tudtam elzárkózni a cég vezetése elől – de ez nem is volt a célom. Igazából elég volt a telefonom és a mobil internetem arra, hogy a tanáraimmal és az asszisztensemmel tartsam a kapcsolatot és az új érdeklődőknek válaszoljak. Murphy törvénye szerint ugyanis természetesen a 4 nap alatt dupla annyi új tanuló jelentkezett, mint szokott.

Októberben és novemberben is iszonyatosan motivált és energiával töltött fel, hogy több tanítványunknak is sikerültek a vizsgái. Ilyenkor érzi az ember, hogy megéri tanítani! Amikor érkeznek a boldog üzenetek a tanítványoktól, akik hálásan köszönik, hogy segítettünk nekik életük egy következő lépcsőfokára lépni, egy fontos célt elérni, amitől az egész életük jobb lesz.

A november a rendezvények, a workshopok, az előadások és az önképzés, az önfejlesztés hónapja volt. Úgy is fogalmazhatnék, hogy „A Gálok és a Beáták hónapja” volt, ugyanis Gál Kristóf, Kovács Beáta és Gál Beáta rendezvényein illetve workshopjain vettem részt, na meg a sajátomon. 🙂

November 8-án volt Gál Kristóf „Egyről a kettőre” vállalkozófejlesztő napja. Azóta figyeltem fel jobban Gál Kristófra, amióta elkezdtünk bővülni és tanárokkal dolgozunk együtt. Ezáltal óhatatlanul is valamiféle vezetővé váltam, ha nem is a szó szoros értelmében, de legalábbis vezető tanár lett belőlem. Ez egy teljesen új terület és szerepkör a számomra, és bizony van még mit fejlődni benne, ezt pontosan tudom, de ennek megfelelően teszek is a fejlődésért. Ezért hálás vagyok, hogy Kristóf megírta két könyvét is ebben a témában, a Vállalkozóból vállalkozást és a másodikat, melynek címe Egyről a kettőre. A második rész premierje az előadáson volt, ahol rögtön be is szereztem magamnak egy példányt, sőt, dedikáltattam is Kristóffal.

Az egész napos előadás hihetetlenül profi módon volt megszervezve, mind, ami magát a programot és a tartalmat, mind pedig, ami a körítést illeti. (A képen Lukáts Andreával, aki a legprofibb virtuális asszisztens Az Adminisztrátor és a legjobb testvér.)

November 16-án Kovács Beáta, nemzetközileg elismert kvalifikált coach és angoltanár tréningjén vettem részt „Karrier coaching eszközök” témában. Külön jó volt, hogy rég nem látott barátnőmmel mentünk el együtt, aki szintén részt vett Bea korábbi nyelvi coaching tréningjén is. A két korábbi nyelvi coaching tréningekről, melyeket én is elvégeztem Beánál, itt és itt olvashatsz beszámolót. Beától már megszokott módon most is nagyon hasznos ismereteket adott át nekünk, amelyeket én személy szerint azoknál a tanulóknál fogok tudni használni, akiket állás megpályázására és interjúra készítünk fel. A tréning által amellett, hogy nyelvileg felkészítjük a tanulót, coaching eszközökkel tudunk hozzájárulni ahhoz, hogy sikeresen vegye az akadályokat az álláskeresés során.

Másnap pedig én tartottam meg „Online oktatás és konfliktuskezelés a magántanításban” workshopomat. A workshopról hamarosan külön beszámolót fogok írni fotókkal, hiszen ez nagyon fontos esemény volt számomra! Elöljáróban annyit, hogy a visszajelzések alapján nagyon jól sikerült és hálás vagyok mind a 9 résztvevőnek, hogy eljöttek! 🙂

November 24-én következett az a rendezvény, ami talán az egész hónapra, de lehet, hogy az évre is feltette a koronát – bár mindegyik esemény, amiről ebben a bejegyzésben írtam, szuper volt és abszolút megérte részt venni rajtuk! Gál Beáta transzformációs és üzleti coach „Kvantumlépték az üzletedben és az életedben” rendezvényét nehéz lenne összefoglalni néhány sorban, mert múlt szombat óta még én is folyamatosan emésztem és rendszerezem magamban azokat a benyomásokat és gondolatokat, amelyeket ezalatt a 6 óra alatt kaptunk tőle.

Gál Beátát kb. fél éve követem, megvásároltam és többször is végigcsináltam néhány online programját is. Felnőtt korom óta talán ő volt eddig legnagyobb hatással a gondolkodásmódom megváltoztatására és a személyiségem fejlesztésére. A rendezvény az impozáns Boscolo Hotelben zajlott, ami eleve adott egy alaphangulatot a kvantumugráshoz. A rendezvény számomra felkészülés is volt a következő évre, de mielőtt belevágnánk 2019-be, úgy döntöttem, hogy az év utolsó hónapjában kissé lassítok a tempón, hogy az ünnepi készülődést és az ünnepeket stresszmentesen tölthessem szeretteimmel, erőt gyűjtve a következő évre.

Már csak egy, jelentős mérföldkő vár rám decemberben: a Hogyan lehetsz te is sikeres Magántanár 2. könyvem megjelenése. Az előolvasás már majdnem befejeződött, a kész kézirat formába öntése a napokban zajlik, és hamarosan megvásárolható lesz a könyv, melyet kifejezetten már gyakorló és/vagy újrakezdő magántanároknak írtam.

Ha az első könyv még nincs meg, de mindenképpen el szeretnéd olvasni, mielőtt megjelenik a második rész, kattints ide a megrendeléshez:

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük