A fejlődés leghatékonyabb formája: A tapasztalat átadása

Azt hiszem, minden magántanár vállalkozó egyetért velem abban, hogy a folyamatos fejlődés fontos.

A vállalkozásfejlesztő szakemberek szerint egy vállalkozás vagy növekszik, vagy hanyatlik – stagnálás nem létezik; a stagnálás nem növekedés, ezért gyakorlatilag hanyatlást jelent. Tehát a fejlődés fontos, ami egyrészt a vállalkozásunk fejlesztését, másrészt saját magunk szakmai és vállalkozói énjének fejlesztését foglalja magában. De hogyan tudunk a leghatékonyabban fejlődni?

Egy virtuális asszisztenseknek szóló szakmai tréningen adok elő, mint „ideális ügyfél”

Második alkalommal kaptam meghívást Lukáts Andreától, az AVA – Aktív Virtuális Asszisztens alapítójának tréningjére, mint vendégelőadó. A tréningen virtuális asszisztenseknek adom át a tapasztalataimat ügyfél szemszögből (több mint 2 éve dolgozom asszisztenssel, sőt, január óta már kettővel). Elmondom nekik, mik az ügyfeleik szempontjai, mikor VA-t keresnek, mit tartanak fontosnak, mik az elvárásaik, a fájó pontjaik, milyen problémákra keresnek megoldást és segítséget, ezt követően pedig válaszolok a kérdéseikre.

Andi szerint ez a tréning egyik legérdekesebb része a hallgatók számára, mivel én, mint hús-vér ember osztom meg azokat a valós tapasztalatokat, amelyeket a gyakorlatban szereztem valós asszisztenssel, valós szituációkban, a hazai piacon, ahol ők is tevékenykedni fognak. A másik, szintén nagyon hasznos rész pedig az volt, amikor egy sikeres virtuális asszisztens – Andi mentoráltja – mesélt arról, hogyan indította el a vállalkozását, hogyan szerzett ügyfeleket. Pontosan azokról a dolgokról beszélt, amelyekkel kapcsolatban a résztvevőknek a legnagyobb volt az aggodalma. Kérdéseikre olyan embertől kaptak választ, aki valós helyzeteket és valós tapasztalatokat osztott meg velük, melyeket a hazai piacon, magyar ügyfelekkel szerzett.

Ez utóbbi szempont azért fontos, mert bár van nagyon sok jó üzleti és fejlesztő könyv, illetve egyéb tudásforrás, de ezek jellemzően Amerikából származnak, lefordították őket magyarra és így vásárolhatók meg a könyvesboltokban vagy online. A gond az, hogy a leírt helyzetek, megoldások nem mindig alkalmazhatók a hazai piacon, mivel érthető módon az amerikai szerzőnek az ottani piaccal, ügyfelekkel van tapasztalata. Az amerikai és a magyar gondolkodásmód között pedig még mindig óriási szakadék tátong.

Én magam is rendszeresen olvasok önfejlesztő és üzleti könyveket, ezek közül a többség amerikai. Álszentség lenne azt mondani, hogy nem járultak és járulnak hozzá a fejlődésemhez, és ez nem is lenne igaz. De valljuk be, ha kiolvastunk egy könyvet, visszatesszük a polcra és 2 hét múlva már csak a töredékére emlékszünk. Ha egy könyvben van valamilyen megoldandó feladat, én jellemzően nem szoktam megcsinálni (minden tiszteletem azoké, akik becsülettel megcsinálják). Nem kapnék visszajelzést, hogy rendben van-e, amit csináltam, esetleg félreértelmeztem a feladatot? Én azt érzem, amikor amerikai szerző könyvét olvasom, hogy szuper, amit át szeretne adni, de a piaci és kulturális különbségek miatt valahogy távolinak, meseszerűnek tűnik az egész, és emiatt valószínűleg távolibbnak érzem azt is, hogy a gyakorlatban meg tudjam valósítani a leírtakat, illetve túl sok tényezőt kellene megváltoztatni ahhoz, hogy a magyar piacon is működjön. Ráadásul, ha kérdésem lenne, nem várhatok választ, visszajelzést. Ezért azt mondom, nem ez a leghatékonyabb módja a vállalkozásom és saját magam fejlesztésének.

A fejlődés leghatékonyabb formája: A tapasztalat átadása

Na de akkor mi a leghatékonyabb módja a fejlődésnek? A fenti történetből biztosan kitaláltad: a személyes és hiteles tapasztalatátadás egy hús-vér embertől. Sokkal jobban inspirálnak, megragadnak benned azok az információk, azok a történetek, amelyeket egy hozzád hasonló vállalkozótól hallasz, aki végigment mindazon, ami rád is vár a fejlődés útján.

Vállalkozásod fejlesztése és saját magad fejlődése, mint magántanár és mint vállalkozó, akkor valósulhat meg igazán hatékony módon, ha

 • valós tapasztalatokból, hiteles embertől tanulsz
 • olyan mentortól, aki releváns a szakmádban és pontosan ismeri azt
 • aki nem csak tanítja, hanem maga is akítvan űzi a szakmát
 • aki személyesen osztja meg veled a történetét, a tapasztalatait
 • akihez fordulhatsz kérdéseiddel, kételyeiddel
 • olyan mentortól tanulsz, aki ismeri a hazai piacot, érti, miről beszélsz
 • akitől vállalkozásod és saját magad fejlődéséről folyamatos visszajelzést kapsz
 • olyan mentor kísér az utadon, aki nem hagyja, hogy szem elől téveszd a célod
 • és aki örömmel osztja meg veled a szakma csínját-bínját, mert mentoráltjai sikereit a szívén viseli.

Magántanároknak eddig nem létezett olyan lehetőség, amely mindezt hosszabb távon is nyújtani tudja. Ezért dolgoztam ki a Magántanár Mentorprogramot, melyet 3 hónapos turnusokban indítunk. Az első turnus 2020. március 16-án, hétfőn indul.

Miben segít neked a Magántanár Mentorprogram?

 • Egyéni konzultáción átnézzük a vállalkozásod jelenlegi helyzetét, segítek kitűzni céljaidat és tervet készítünk a fejlődés elérésére
 • Aktuális és visszatérő nehézségeidre megoldást keresünk
 • Minden mentoráltamra személyes figyelmet fordítok, hogy el is érje a kitűzött célt
 • MasterMind stílusú csoporttalálkozón hasznos, magántanárokat és vállalkozókat érintő témában hallhatsz szakmai előadásokat
 • A csoporttalálkozón velem és más magántanár kollégákkal tapasztalatot cserélhetsz, kapcsolatokat építhetsz
 • Vezetésemmel kölcsönösen segítünk egymásnak aktuális szakmai kérdések, problémák megoldásában
 • A Magántanár Mentorprogram résztvevői 50%-os áron vehetnek részt a Workshopokon.

A Magántanár Mentorprogram ennél is részletesebb leírását itt találod.

A Magántanár Mentorprogramon való részvétel ára:

21.490 Ft / hó

54.490 Ft / 3 hónap (18.160 Ft / hó)

EARLY BIRD ÁR:

Havi ütemezéssel is az egy összegre vonatkozó, kedvezőbb áron vehetsz részt, ha 2020. március 10-ig beküldöd a jelentkezésedet:

21.490 Ft / hó

helyett

18.160 Ft / hó

Jelentkezés: töltsd ki a Jelentkezési lapot.

Kérdésed van a Magántanár Mentorprogrammal kapcsolatban? Írj nekem az info@sikeresmagantanar.com címre egy emailt.

Minden magántanárt szeretettel várok! 🙂

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük