Hogyan maradj kitartó a célod elérése érdekében?

Megtörtént Veled valaha, hogy volt egy remek ötleted, amit meg akartál valósítani, és mégsem lett belőle semmi? 

Eltervezted, hogy 

 • belekezdesz a magántanításba, 
 • összehozod az első kiscsoportodat,
 • árat emelsz,
 • végre megszabadulsz a megbízhatatlan diákodtól,
 • megcsinálod az online tananyagodat,
 • elkészíted a weboldaladat, 
 • vagy: <……ide helyettesítsd be a saját kitűzött célodat……

De valami miatt a terv csak terv maradt és nem kezdtél bele. Vagy talán belekezdtél, de egy ponton túl nem jutottál tovább, feladtad, abbahagytad, beraktad a fiókba? 

Közben pedig azt kérded magadtól: Miért nem folytattam? Pedig annyira el akartam érni a kitűzött célt! 

Miért nem voltam elég kitartó? 

Először is megnyugtatlak: nincs olyan ember a Földön, akivel még ne fordult volna elő ugyanez! Hadd osszam meg Veled a saját történetemet.

A pandémia beköszönte idején kitűztem magam elé azt a célt, hogy tudás klubot fogok létrehozni a magántanároknak, ami technikailag a legmodernebb és legkényelmesebb előfizetéses rendszerrel fog működni. Sok vállalkozónál láttam ezt a megoldást és nagyon tetszett. Akkor már megvolt a WordPress alapú weboldalam és azon keresztül terveztem megvalósítani, ahogy sokan mások. Elkezdtem utánaolvasni, technikailag hogyan kell létrehozni egy ilyen rendszert, de mivel nem vagyok informatikus, már az elején láttam, hogy ehhez nekem bizony segítségre lesz szükségem. Kerestem is ajánlás alapján egy informatikust és egy online marketingest és elkezdtük a közös munkát.

Nos, hát egyáltalán nem úgy ment, ahogy én azt elképzeltem, heteken át csak meetingeltünk és egyeztettünk, de a gyakorlatban semmi nem történt, én viszont már fizettem a szakemberek díját… Közben pedig egyre inkább azt éreztem, hogy elbeszélünk egymás mellett és csak falakba ütközöm, nem láttam, hogy lesz ebből az a működő rendszer, amit én megálmodtam. 

Egy szó mint száz: teljes kudarc lett ez a projekt! Befejeztem az együttműködést a két szakemberrel és berekesztettem az egészet – csalódott voltam és elvesztettem a motivációmat. Nem értem el a kitűzött célt… 

Idén januárban teljesen „véletlenül” én magam is beléptem egy önfejlesztő csoportba, ami pont ilyen rendszerrel működik. Itt aztán új motivációt kaptam, egyrészt a csoport vezetője által, aki egy nagyon motiváló személyiség (pszichológus és coach), másrészt pedig azáltal, hogy belülről volt lehetőségem látni, hogyan is működik egy ilyen rendszer. 

Az egyik kulcsmondat, amit itt tanultam, az volt, hogy a motiváció nem egyenlő a kitartással!

Sokat tanultam ebben az önfejlesztő csoportban a kitartásról és a motivációról is, illetve a kettő kapcsolatáról. 

Mindez segített abban, hogy végre megvalósítsam a régen dédelgetett tervemet, amit sosem sikerült teljes mértékben elengednem, mindig ott motoszkált a fejemben a kisördög 🙂 

2 hónap intenzív munka gyümölcseként létrehoztam a Sikeres Magántanár Tudás Klub-ot!

Tehát még ha pár évvel később is, de második nekifutásra végül sikerült!!! 

De ehhez szükségem volt egy nagy adag kitartásra, mert bizony sok nehézséget kellett leküzdenem, és sok zsákutcába belefutottam.

Említettem, hogy teljesen egyedül húztam fel a weboldalt és a háttérben működő rendszereket? A képeket leszámítva, amikért Marcusnak jár a köszönet.  

Nem, azóta sem lett belőlem informatikus 🙂

Csak kitartó voltam!  

És pontosan itt, a Sikeres Magántanár Tudás Klub-ban készítettem Neked is egy videót a kitartásról. Munkafüzet is tartozik hozzá, hogy maximálisan profitálj a tudásanyagból. 

Hogyan tudsz Te is kitartó lenni, hogy ne add fel a kitűzött célt, hogy büszként mondhasd: elérted, megvalósítottad, megcsináltad!

Mert nehogy azt gondold, azért nem valósítottál meg valamit, mert nem vagy elég okos hozzá. Meg tudod csinálni Te is! Ha megvan hozzá a kitartásod!

Ezen a héten tehát a Kitartásról szól majd az új videó a Sikeres Magántanár Tudás Klub-ban, kézzel fogható, gyakorlati fogásokkal és pszichológusok által használt módszerekkel, amelyek segítenek kitartónak lenni.  

Sikeres Magántanár Tudás Klub-ban minden héten új videós anyaggal (+munkafüzettel) várlak,

 • 7 napig ingyen belenézhetsz
 • Már most 4 videóból tanulhatsz
 • Klubtagság pedig havonta 1990 Ft-ba kerül, amit már egy kávézóban is simán elköltesz 🙂
 • Zárt csoportunk is van
 • És tudtad, hogy a klubtagok kérhetnek tőlem videót az őket érdeklő témákhoz?

Eredményes hetet és sok kitartást kívánok Neked! 🙂

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük