5+1 tipp, hogy az őszt új lendülettel kezdd

Szeptember első hete már el is telt, de talán még nem késő kicsit átgondolni, mi az, amit most, a „tanítási újév” kezdetekor máshogy csinálhatsz.

Máshogy, mint nyáron, máshogy, mint az év első felében, máshogy, mint tavaly szeptemberben. Hiszen évről évre egyre több tapasztalatot gyűjtesz mint tanár és mint vállalkozó.

Ha ezeket a tapasztalatokat arra tudod használni, hogy jobban csináld a dolgokat, akkor FEJLŐDÉSRŐL beszélünk!

És azt hiszem, mindenki egyetért velem abban, hogy egy vállalkozó magántanár célja soha nem a visszafejlődés vagy akár a stagnálás, hanem bizony a folyamatos előrelépés. 

Összegyűjtöttem Neked 5+1 tippet, melyeket bevezethetsz most ősztől:

1. Tűzz ki egy vagy két célt magad elé! Legyen ez egy bizonyos óraszám vagy bevétel elérése, vagy bármi, ami számodra most elérendő célt jelent.

2. Alakíts ki magadnak egy számodra ideális napirendet, ami tartalmazza az óráidat és a szabadidődet is. 

3. Szabadulj meg egy számodra már régóta idegesítő dologtól, mint például az olyan tanítványok, akik állandóan lemondogatják az órákat.

4. Tervezd meg az őszi továbbképzésedet. Az ősz ideális a tanulásra, önfejlesztésre. Ez saját idődhöz és érdeklődésedhez mérten lehet egy nagyobb dolog, mint például egy tanfolyam, de olyan apróság is, hogy felveszel egy új tananyagot a repertoárodba.

5. Rakj rendet magad körül! A nyári lazaságból segít visszatérni a dolgos hétköznapokba, ha rendet teszel az íróasztalod környékén. Selejtezd ki azokat a dolgokat, melyek már nem szolgálnak téged a fejlődésedben. Ezt én is megtettem, elég sok régi anyagot és könyvet kiselejteztem a dolgozómban és a számítógépemen, hogy helyet teremtsek az újnak, a hasznosnak! 🙂

+1: Csatlakozz a Sikeres Magántanár Közösség zárt csoportjába, amely csak magántanároknak szól, tapasztalattól és tantárgytól függetlenül, és ahol elsőként értesülhetsz a soron következő Magántanár Klubtalálkozóról! A Sikeres Magántanár Facebook oldalt is érdemes követned, hogy ne maradj le semmiről.

Lendületben és szuper órákban bővelkedő őszkezdést kívánok minden Magántanár Kollégának! 🙂

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük