TOP 5+10 kérdés, amit feltesztek nekem

Idén tavasszal és nyáron különösen gyakran tartottam Nektek egyéni online konzultációkat, és a nyár végéhez közeledve most összegyűjtöttem a 10 leggyakrabban feltett kérdéseteket ebben a blogbejegyzésben. A TOP 10 szakmai kérdést megspékeltem még 5 kérdéssel-válasszal, amit privát témákban szoktam leggyakrabban kapni. Remélem, így egy kicsit jobban megismertek. Hát akkor kezdjük is! 😊

Mi szokott érdekelni Benneteket velem kapcsolatban
(a kérdések nem fontossági sorrendben vannak)

1. Ti milyen nyelven beszéltek otthon?

Marcusszal mi ketten mindig németül. Ha a családdal vagyunk, akkor nagyrészt magyarul, de ha kell, Marcus a szüleimmel angolra tud váltani, a tesómmal pedig németre. Néha én tolmácsolok, ha valami bonyolultabbról van szó. Baráti társaságban teljesen változó (magyar/német/angol/ezek keveréke), attól függ, milyen anyanyelvű emberekkel találkozunk.

2. Miért költöztetek Németországból Magyarországra? Hogyhogy nem költöztök vissza?

A rövid válasz erre: itt van a családunk. A hosszabb választ a Sikeres Magántanár Csoportban a bemutatkozó videómban találjátok, ha még nem láttátok.

3. Van gyereketek?

Nincs és nem is tervezünk. Keresztszülők vagyunk, ez nekünk minden szempontból pont megfelelő 😊

4. Hogy tetszik Marcusnak Magyarország?

Szerintem nem haragszik meg, ha a nevében válaszolok. Általában véve nagyon tetszik neki és szeret itt élni. Mindkettőnk nevében mondhatom, hogy mikor jó pár éve ideköltöztünk, akkor egy felfejlődőben lévő, reményteljes közegbe kerültünk, ami nagyon motiváló volt. Azt hiszem, nem árulok el titkot, hiszen a legutóbbi blogbejegyzésekből egészen biztosan kiderült, hogy az elmúlt év eseményeit mi is aggodalommal nézzük és csak remélni tudjuk, hogy lesz változás.

5. Ti nem a 11. kerületben laktok? 😄

Hát ez az a kérdés, ami minden alkalommal meglep! Valami miatt sokan ezt gondoljátok. Pedig mi egy peremkerületben lakunk, annak is a kertvárosi részén, a 11. kerülettől autóval bő 20 percre 😄

TOP 10 (+1) szakmai kérdés

Most pedig jöjjenek a leggyakoribb szakmai kérdések, melyeket Ti tesztek fel nekem az egyéni konzultációkon:

  1. Hogyan indítsak csoportot online ill. offline?
  2. Döntéshelyzet előtt állok! Az A, B vagy C utat válasszam?
  3. Hogyan vezessem be az áremelést a tanulóknál, érdeklődőknél?
  4. Milyen passzív bevételi lehetőségek léteznek magántanárként?
  5. Hogyan legyen saját tanári csapatom?
  6. Online tananyagot hogy kell megtervezni, létrehozni?
  7. Mit csináljak a későn fizetőkkel, tartozókkal?
  8. Mindig beleesek ugyanabba a hibába – Hogyan kerüljek ki ebből végre?
  9. Mit kezdjek a sok óralemondással, megbízhatatlanokkal?
  10. Hogyan állítsak össze tanmenetet a különböző tanulói igényekre?

+1: és ami még gyakori: tanulmányi szerződés, problémás tanulók, módszertani kérdések, weboldal, tanulószerzés, kiégés, folytassam-e a magántanárkodást vagy menjek el alkalmazottnak, tankönyvből vagy egyéb anyagokból tanítsunk-e, stb…

Véleményem szerint az egyéni konzultáció a leghatékonyabb segítségnyújtás, amit egy magántanár kaphat.

A fent felsorolt pontok csak a leggyakoribb kérdések, de ezekből a főbb témákból mindig újabb kérdések alakulnak ki egy konzultáció során. Ezek a kérdések már nagyon egyediek, és itt már elmondható, hogy szinte nincs két ugyanolyan helyzet, ezért a megoldás is egyénre szabott lesz.

Az én alapelvem az, hogy olyan témában adok tanácsot, amelyben van tapasztalatom. Úgy beszélek, írok a szakmai kérdésekről, témákról, hogy én is benne vagyok, voltam, megtapasztaltam.

Egy egyéni konzultáción nincs titkolózás, nincs szakmai féltés, még akkor sem, ha ugyanazt a nyelvet tanítjuk.

Hiszem azt, hogy mindenkinek megvan a helye a magántanár piacon, hiszen mindenki egyedi és a saját egyéniségét viszi bele a tanításba. Ezáltal lehet sokszínű a kínálat a tanulók számára és mindenki megtalálja a számára szimpatikus ügyfelet.

Minden magántanár kollégám ugyanazon az úton halad, mint én is, a különbség az, hogy ki melyik kilométerkőnél tart éppen. Aki mögött hosszabb út van, el tudja mondani a többieknek, hol vannak a kátyúk és a taposóaknák, amiket jobb elkerülni.

Ha eddig még gondolkoztál rajta, hogy jelentkezz-e konzultációra, akkor most jött el az ideje!
A szeptember a tanításban a „kis újév”. Új lendületet veszünk és felkészülünk a tanulók rohamára, ami ilyenkor menetrendszerűen be szokott következni.
A szeptember a magántanárok jó részének egy remek kínálkozó alkalom az áremelésre is, egy korábbi blogbejegyzésemben ennek fontosságáról bővebben is írtam. Te se hagyd ki ezt az alkalmat!

Jelentkezz most egyéni konzultációra, mert szeptember 1-től – hosszú idő után – nálam is emelkedik a konzultációs díj. Ha még augusztusban beküldöd a jelentkező lapot, a jelenlegi áron tudsz jönni, nem baj, ha a konzultációnk már szeptemberre esik.

Kérdésed van ezzel kapcsolatban? Írj bátran emailen vagy Messengeren!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük