Csoportos oktatás – Hogyan indulj el?

Ma egy olyan témáról szeretnék bővebben írni, amelyre többen is kíváncsiak voltatok. 

Az első hírlevelet követően többen is feliratkoztatok az űrlapon keresztül, ahol megadtátok azokat a témákat, amelyekről szeretnétek olvasni. Ezúton is köszönöm a feliratkozásokat és a témák megadását – ezzel tényleg segítitek az én munkámat is, hogy számotokra releváns témákról írjak!

(Apropó – ha az első hírlevelet nem kaptad meg, akkor szinte biztos, hogy a Spam vagy hasonló mappádban landolt! Ha sehol nem találod, írj nekem válaszemailt és manuálisan kiküldöm.)

A megadott témák elég változatosak voltak, egytől egyig mindegyik olyan téma, amelyek rendszeresen előfordulnak egyéni konzultáción.

De volt egy, ami feltűnően sok embert érdekelt: 

A csoportos oktatás! 

Nem csodálkozom a téma népszerűségén és teljesen megértem, miért vagytok rá olyan sokan kíváncsiak.

Én az évek során többféle csoportot szerveztem és tartottam mind személyesen, mind online, és pontosan tudom, a saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy sok mindent el lehet rontani már a szervezés fázisában. 

A csoportos oktatás egy nagyon jó lehetőség, viszont ha nincs megfelelően előkészítve, és csak úgy belevágsz, akkor átkozni fogod a napot, mikor elkezdted, mert több gondot fog okozni, mint amennyi hasznot hozna. 

Volt egy egész napos workshopunk ebben a témában, a beszámolót itt olvashatod el

Nem véletlen, hogy egy egész napot szántunk erre a témára, hiszen azt a kérdést, hogy hogyan kell csoportot szervezni és tanítani online és offline, nem lehet két mondattal megválaszolni, de még egy blogbejegyzésnyi terjedelem is nagyon kevés lenne rá. 

A Csoportos Oktatás Workshop után újra és újra „leadtam” a workshop anyagát egyéni konzultáció keretén belül, szerintem 15 alkalommal biztosan, de lehet, hogy többször is. Hogy a következő felmerülő gondolatodra is egyből válaszoljak 🙂 ez általában 3-4 konzultációs órát vesz igénybe, attól függ, van-e már valamennyi tapasztalatod csoportokkal, és egyáltalán, mióta tanítasz, tehát az első kérdés az, hogy honnan indulunk.
A másik, ami befolyásolja, hány alkalomra lesz szükség, azok az egyéni kérdések, ötletek megbeszélése, melyek a témához kapcsolódóan felmerülnek benned. Illetve amikor a tanár belevág a csoportos oktatásba, van, hogy visszatér egy-egy konzultációra, ahol az indulás után felmerülő kérdéseket, esetleg nehézségeket tudjuk megbeszélni, azaz tartunk egy utánkövetést. 

Mik a fő kérdések a csoportos oktatással kapcsolatban?

Összegyűjtök Neked pár kérdést, amelyek mentén elkezdhetsz gondolkodni egy csoport megszervezésén. Ezzel egyébként az egyéni konzultációra is remekül fel tudsz készülni és akár még picit meg is gyorsíthatod a folyamatot. 

  • Mi a célod a csoporttal? 
  • Kikből fogsz csoportot szervezni?
  • Milyen jellegű lesz a csoportod?
  • Online vagy offline?
  • Milyen nehézségek merülhetnek fel? 

Ha pedig készen állsz, az egyéni konzultációra ezen az űrlapon tudsz bejelentkezni. 

Online tanfolyam?

Szinte biztos vagyok benne, hogy a következő, magántanároknak szóló online tanfolyamom a csoportos oktatásról fog szólni. Hiszen az utóbbi 1-2 évben többször is megmutatkozott, mennyire érdekel benneteket a téma. Azt tudnotok kell, hogy egy online tanfolyam kidolgozása – kezdve a téma meghatározásától egészen a tanfolyam publikus megjelenéséig – nem egy 1-2 hetes munka. Ahogy a jelenleg elérhető 3 online képzésem elkészítése sem volt az. Hogy mikor jön ki ez a tanfolyam, most még tényleg nem tudom, de mindenképpen tudni fogtok róla, ha már lesz beszámolnivalóm vele kapcsolatban 🙂

Ha ezt nem tudod kivárni, online konzultációra már a jelentkezéstől számított kb. 2 héten belül tudok időpontot adni. 

Szeretettel várok minden magántanár kollégát 🙂

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük