A magántanár mint vállalkozó – Workshop beszámoló

Még nagyon friss a fejemben az élmény és a benyomásaim a szombati egész napos Workshopról, így ennek a beszámolónak a megírása egyfajta rendszerezés is számomra.

Talán ez volt az a téma, ami eddig a legnagyobb érdeklődést váltotta ki a magántanár kollégáimból – de legalább akkorát, mint az Online oktatás és konfliktuskezelés témája. A vállalkozás témaköre hatalmas és nagyon komplex, ezért azzal kezdtem a felkészülést, hogy leszűkítettem a kört. Ehhez a résztvevők kérdéseit vettem alapul, melyeket a jelentkezési lapon küldtek be nekem. Így aztán két nagy témára bontottam a Workshop programját: az első felében a vállalkozás indításáról beszéltünk, majd az ebédszünet után a vállalkozás és a vállalkozó fejlesztéséről.

Új eleme volt a workshopnak, hogy egy online résztvevőt is üdvözölhettünk körünkben. 🙂 Vele még pár héttel a workshop előtt teszteltük a rendszert, hogy élesben majd minden rendben menjen. Voltak a résztvevők között már vállalkozóként dolgozó, és a vállalkozásukat elindítani készülő magántanárok is, ami azért is volt jó, mert előbbiek tippekkel tudták segíteni az utóbbiakat.

Végigvettük, mi mindenre kell figyelni a vállalkozás elindításakor, illetve azokat a buktatókat, amelyek miatt hajlamos lehet az ember már a legelején elrontani vagy feladni az egészet. A „Hogyan szerezzünk elég tanítványt” kérdés kivétel nélkül mindenkit érdekelt, ezért természetesen erről is beszéltünk. Az ebédszünet előtt egy gyakorlatot végeztünk el, mellyel az volt a célom, hogy megtapasztalják a résztvevők, mennyire fontos a tudatos gondolkodás.

Sikeres magántanár workshop

A Workshop második részét az árazás témájával kezdtük, ezt a témát szintén kivétel nélkül mindenki nagyon várta már. Számos remek ötlet hangzott el a magántanárjaink részéről is, így nem csak tőlem, hanem egymástól is sokat tudtak tanulni a résztvevők, sőt, én is rengeteg tapasztalattal lettem gazdagabb. Nagyon örültem, hogy tényleg tabuk nélkül, egészen őszintén tudtunk beszélni mindenről, ami minket érint, nem csak ebben a témában, hanem az egész workshop folyamán.

Majd átléptünk a következő szintre: a vállalkozás és a vállalkozó fejlesztése. Végigvettük, milyen lehetőségeink vannak magántanárként a vállalkozásunk bővítésére, fejlesztésére. Ez rengeteg kérdést felvetett a tanárokban. Ezek egy részét meg is beszéltük, egy részük pedig a következő workshopok témája lesz majd. Hogy néhányat említsek: online oktatás, weboldalkészítés, közösségi média jelenlét, marketing, online tananyag készítése, stb…

Maga a vállalkozó fejlesztése – azaz az önfejlesztés – legalább olyan fontos, mint a vállalkozásunk fejlesztése. Hogyan érdemes fejlesztenünk magunkat és mik azok a tényezők, amelyek megakadályozzák a saját és a vállalkozásunk fejlődését? Miközben ezen a téren az évek alatt szerzett tapasztalataimat megosztottam a résztvevőkkel, sokszor érzékeltem, hogy „Aha” élményük volt, mintha összeállt volna a fejekben, mi miért történik és mi mivel áll összefüggésben. Remélem, hogy valóban így volt! 🙂

A magántanár mint vállalkozó workshop

Zárásként egy célmegvalósító segédletet állítottam össze a magántanároknak, mely abban segít, hogy a kitűzött cél meg is valósuljon és ne csak hiú ábránd maradjon.

Én nagyon jól éreztem magam, az egész napos workshop végére nemhogy lefáradtam, hanem felpörgetett a motiváló hangulat, és örülök, hogy ilyen szimpatikus kollégákat ismerhettem meg. Remélem, újra találkozunk a következő workshopon – melyre természetesen az új kollégákat is szeretettel várom!

Következő workshop: a Sikeres Magántanár Facebook oldalára fogom kitenni, érdemes követni az oldalt, hogy értesülj róla.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük